OCA ISP Studioprogram, 2003 — 2004

Studio program 2003 — 2004

115-1563_IMG

The LOW BUDGET/Discursive Furniture
Office for Contemporary Art Norway

International Studio Program 2003-2004′
Møblement i furu og ply-wood. Produsert for OCAs prosjektrom av en skoleklasse i møbeldesign.

“The LOW BUDGET / Discursive Furniture” er et sosialt og relasjonelt kunstprosjekt som ble til etter invitasjon fra OCA ISP og kurator vedOffice for Contemporary Art Norway Christiane Erharter i 2003. Tiltaket handler om kulturell appropriasjon av gratis design hentet fra en bok om gjør-det-selv estetikk fra siste del av 1970-tallet, og om denne typen design, kultur og format. Det er også et sosialt produkt, – produksjonen av møblementet ble utført av elever ved en linje for møbel og design ved en videregående skole utenfor Oslo. Produksjonen inkluderte en forelesning i moderne møbeldesign – følg linken for denne – som var opprinnelig organisert i forbindelse med produksjonen spesielt tilpasset elevene og produksjonen. Oppgavens sosiale og kulturelle rammer gav et sosialt aspekt til produksjonen.

Tiltaket undersøkte oppgavens økonomiske begrensinger ut fra en kulturell og sosial tilnærming til produksjon. De illuminerte ideene og den estetikken som knyttet til “D.I.Y. kulturen” i kuratorens prosjekt – Men, som på 1970-tallet var en del av populær kulturen. Office for Contemporary Art Norway (OCA) initierte tiltaket som en konkurranse organisert i forbindelse med etableringen av OCAs’ prosjektrom og OCA ISP, og prosjektet har blitt presentert ved OCA og i forbindelse med forelesninger om kunstnerisk praksis og egne arbeider i perioden etter produksjonen.

Møblementet ble kuratert av Christiane Erharter i forbindelse med presentasjonen av prosjektet Sonic Landscapes  – ved 3rd Berlin Biennale, Complex Berlin i 2004

→ – Fotogalleri fra OCA ISP (språk; engelsk)

 – Forelesning i moderne møbeldesign PDF online presentasjon (språk; engelsk)